Urbanus: De Vuilnisheld

Op 27 februari 2019 komt ‘Urbanus: de Vuilnisheld’ in de zalen. Een animatiefilm voor jong en oud dat zich afspeelt in het dorpje Tollembeek, met de figuren uit de strips van Urbanus en Willy Linthout. Het wordt een mix van ondeugende humor en kwajongensstreken die jong en oud aanspreekt.
Voor de stemmen van de personages werd een mooie cast verzameld. Voor de hoofdrol moest men niet ver gaan zoeken, Urbanus is uiteraard Urbanus. Ben Segers en Sven De Ridder worden zijn twee trouwe kompanen, respectievelijk de hond Nabuko Donosor en bromvlieg Amedee.

Frances Lefebure speelt Juf Pussy, Sien Eggers wordt moeder Eufrazie, Ron Cornet dan weer vader Cesar. Ludo Hellinx is Jef Patat, Pieter Embrechts en Dimitri Leue kruipen in de huid van wijkagenten René en Modest, Koen Van Impe wordt Meneer Pastoor en Tom Van Dyck speelt Dokter Schrikmerg.

Dit jaar vieren de stripfiguurtjes tevens hun 35ste verjaardag. Sinds de publicatie van het eerste album ‘Het Fritkotmysterie’ eind 1983, bedachten Willy Linthout en Urbanus meer dan 175 verhalen.

Het verhaal gaat over de volwassenen van Tollembeek die een lucratieve deal sluiten met een schimmige Rus. Igor mag gevaarlijk afval komen storten in Tollembeek gedurende een jaar en de inwoners zullen hiervoor grof betaald worden. Urbanus ziet hierin dé kans om een joekel van een verlovingsring te kopen om te kunnen trouwen met Juf Pussy. Maar uiteraard loopt alles in het honderd en de kinderen komen in opstand tegen het plan van de volwassenen.

Bekijk hier alvast de trailer!