Top Gun 2 uitgesteld!

De sequel op Tom Cruise`s Top Gun zal met bijna een jaar worden uitgesteld verklaarde Paramount Pictures. De film krijgt de naam `Top Gun:Maverick`.

Oorspronkelijk werd aangekondigd dat de film in juli 2019 in première zou gaan maar deze datum werd ondertussen aangepast naar juni 2020.

Aan de basis van deze beslissing zou liggen dat het de filmmakers de mogelijkheid geeft om met de film nieuwe technologie in beeld te kunnen brengen. Er zijn ‘ongelofelijke’ vliegscènes gepland die uiterst moeilijk te filmen zijn. Uiteraard wil de studio dat de film tot zijn beste uiting komt.

In de sequel zal Cruise een vlieginstructeur spelen op een vliegacademie. Miles Teller, die we kennen uit `Divergent’ en ‘Whiplash’, zal de zoon van Goose vertolken. Val Kilmer zal eveneens als ‘Iceman’ terugkeren. Veel details over het verhaal is er nog niet bekend dus zullen we even moeten afwachten hoe die eruit zal zien.

Een andere gerucht zou zijn dat de studio de film verschuift om zo geen deel uit te hoeven maken van de première marathon. Tenslotte zouden de nieuwe ‘Spider-man’, ‘The Lion King’ gepland staan op hetzelfde moment van de oorspronkelijke releasedate. Ook laat dan Quentin Tarantino ‘Once Upon A Time in Hollywood’ op de wereld los.

Een release van ‘Top Gun:Maverick’ zou dus beter uitkomen een jaar later aangezien er dan enkel ‘In The Heights’ van Pixar gereleased wordt.