De film Rosie & Moussa werd zaterdagavond bekroond met de Ensor voor Beste Jeugdfilm. Regisseur Dorothée van den Berghe en hoofdactrice Savannah Vandendriessche (Rosie) kwamen de award in ontvangst nemen tijdens de gala-avond op het Filmfestival Oostende.

De Ensor voor Beste Jeugdfilm is een mooie bekroning voor Rosie & Moussa die al een indrukwekkend parcours aflegde. Na de Vlaamse release in maart 2018 werd de film al vertoond op verscheidene internationale filmfestivals zoals TIFF Kids (Toronto, Canada), Zlin Film Festival (Tsjechië) en FIFEM (Montréal, Canada) waar hij de Prijs voor Beste Kinderfilm in de wacht sleepte.

 

Het verhaal gaat over Rosie, die met haar moeder naar een appartement aan de andere kant van Brussel verhuist. Ze leert er een heleboel mensen kennen: de gekke meneer Tak, de excentrieke mevrouw Hemelrijk en vooral Moussa, die in het appartement boven haar woont. Hij neemt Rosie op sleeptouw door de hele buurt. Ze klauteren zelfs helemaal tot op het dak van het appartementsgebouw. En ze gaan samen op zoek naar Rosie’s papa, die al een tijdje niet meer thuis kwam…

Rosie & Moussa is een productie van Caviar, in coproductie met Climax Films en Ketnet, dankzij de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), Screen Flanders, de Belgische Ontwikkelingssamenwerking, de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, le Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel de la Fédération Wallonie-Bruxelles, with the support of the MEDIA Programme of the European Union.

Rosie & Moussa werd uitgebracht door jeugdfilmorganisatie JEF.