Rocky Balboa gaat met pensioen!

De Amerikaanse acteur Sylvester Stallone kondigde bij Instagram zelf aan dat hij nooit meer de rol van Rocky Balboa zal vertolken.

Sylvester Stallone, die ondertussen al 72 is, schreef hij de volgende boodschap op Instagram: “Mijn verhaal is verteld. Er opent zich een heel nieuwe wereld voor het publiek, met deze generatie. Ik wil iedereen over de hele wereld bedanken dat de Rocky familie voor meer dan 40 jaar in hun hart heeft gezeten. Het was een eer om dit betekenisvolle personage te mogen bedenken en spelen. Toch breekt mijn hart, helaas komt aan alles een eind. Ik hou van jullie en het mooiste van alles is dat ROCKY nooit zal sterven, want hij zit voor altijd in jullie…”

Stallone heeft de rol van Rocky in acht films gespeeld: Rocky I, II, III, IV, V, Rocky Balboa en Creed I en II, waarvoor hij werd genomineerd voor de Academy Award voor ‘best actor’ en ‘best supporting actor’. Hij schreef ook deels elke Rocky film met uitzondering van Creed, die is geschreven door Ryan Cooler en Aaron Covington, en heeft er zelf vier geregisseerd.

Creed II is bij ons in de zalen te zien vanaf 9 januari 2019. Eind deze maand zal er op Moviez.be een making of te zien zijn van deze nieuwe film.