Lady Gaga & Bradley Cooper in ‘A Star is born’

Lady Gaga is wellicht de meest bekende popzangeres van onze generatie maar zonder make-up lijkt ze een wel onbekend gezicht. Een gezicht dat nog nieuw is op het witte doek.

A Star is Born‘ werd voor het eerst getoond in 1937 en werd reeds drie keer opnieuw verfilmd. Het verhaal gaat over een serveerster met een onvervulde zangambitie. Tijdens haar werk ontmoet ze countryzanger Jackson Maine die in haar een grote zangeres ziet. Hij bezorgd haar een podium en naarmate zij meer en meer succes krijgt zakt hij steeds dieper weg in zijn alcoholverslaving.

Oorspronkelijk zou Clint Eastwood de regie voor zijn rekening zou nemen en Beyoncé de hoofdrol vertolken. De film werd uitgesteld omwille van haar zwangerschap waarop Bradley Cooper vroeg of hij de film mocht regisseren, die tevens ook de hoofdrol speelt.

Toen Cooper aanwezig was op een benefietfeestje van Napster-oprichter Sean Parker en Lady Gaga ‘La vie en rose’ had horen zingen, zag hij de film naar eigen zeggen voor zijn ogen afspelen.

De knappe prestatie van het duo zorgt er eveneens voor dat ze beiden getipt worden voor een Oscar. Verwacht wordt ook dat de film maar liefst 11 Oscar nominaties in de wacht zou kunnen slepen.

Hun duet ‘Shallow‘ uit de film werd reeds 12 000 keer gedownload en staat op de 14e plek van de ‘all genre digital song chart’. Het is voor Cooper de eerste keer dat hij met een lied in de hitlijsten belandt. Experts verwachten dat het nummer de komende week nog flink zal stijgen wanneer het lied opgepikt wordt door radiozenders, wat de verkoop van het nummer nog zal opstuwen.

De film is ook bij ons in alle zalen te zien.