Film gepland over Aretha Franklin

AP - Aretha Franklin

Muziekproducent Harvey Mason jr., die eerder ook met Michael Jackson, Britney Spears, Whitney Houston en Justin Timberlake heeft gewerkt, zal een biopic maken over het leven van Aretha Franklin.

Enkele dagen voor het overlijden van Franklin spraken de twee nog uitgebreid over deze film aan de telefoon. Echter wist Mason niet dat het het laatste gesprek tussen de twee zou zijn.

In meer dan 100 telefoongesprekken bespraken de twee welke verhalen, die haar hebben gemaakt tot wie ze was, zeker aan bod moesten komen. Zo spraken ze verder ook nog over welke nummers heel belangrijk waren voor haar carrière en die zeker in de film de revue moeten passeren.

Mason verklaarde eerder deze week aan de Detroit Free Press dat het zijn plicht was om Aretha Franklin zo authentiek mogelijk weer te geven. “Ik ken, door onze gesprekken, Aretha zo goed dat ik kan beoordelen wat ze goed of minder goed zou vinden. Haar fans zullen niet teleurgesteld worden.” zei Mason. “Het laatste dat ze tegen me zei was dat ze er enorm naar uit keek om mee te kunnen werken aan de film en dat ze ook zin had gekregen om terug muziek te maken.” Franklin sloot af met de woorden: “Ik moet nog even rusten.”

In januari 2018 werd reeds aangekondigd dat niemand minder dan Jennifer Hudson de rol van Franklin zal spelen.

Over een vergelijking tussen Hudson en Franklin zei Mason: “Ze zingen beiden met heel veel gevoel en hebben een enorm hoog bereik. Het is moeilijk om hun met elkaar te vergelijken. Het goede is wel dat Aretha zelf aan Jennifer heeft gevraagd om haar te spelen. Er stonden meerdere namen op ons lijstje maar Aretha heeft altijd gezegd dat ze niemand anders dan Jennifer wou.”

Aretha Franklin stierf afgelopen week op 76-jarige leeftijd. Ze zal op 31 augustus begraven worden in Detroit.