©KFD

Dodenhoek is de nieuwe prent van de Brusselse regisseur Nadil Ben Yadir , met deze prent slaagt de cineast een nieuwe weg in en verlaat het pad van de tragikomedie voor dat van de rauwe thriller. 

Het verhaal, Dode Hoek vertelt het verhaal van Jan Verbeeck, een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als ‘Mr Zero Tolerance’ ongemeen populair en berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare en fatale gebeurtenissen in gang zet.

©KFD

Dode Hoek is een nieuwe Vlaamse thriller met een topcast, waaronder Peter Van den Begin, Jan Decleir, Soufiane Chilah, Mathijs F. Scheepers, Ruth Becquart en David Murgia. Andere belangrijke rollen zijn weggelegd voor Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moscou, Halfweg), Bert Haelvoet (de Helaasheid der Dingen), en Tibo Vandenborre (De Behandeling). De regie is in handen van de Brusselse cineast Nabil Ben Yadir die doorbrak met de succesvolle film “Les Barons”.

‘In elke prent die ik maak heb ik altijd een rol voor jan decleir over.’

Setbezoek ‘Dodenhoek’
Reportage: Thibault Weewauters