Creed II

Na ‘Rocky Balboa’ uit 2006 kreeg Sylvester Stallone het voor elkaar om de mythe van de boksfilm terug leven in te blazen met ‘Creed’. Na dit succes komt er dit najaar de opvolger.

In Creed konden we zien hoe bokslegende Rocky Balboa de zoon van zijn overleden rivaal/vriend Apollo Creed leerde kennen en begon te trainen. Adonis Johnson, gespeeld door Michael B. Jordan, werd geboren nadat Apollo Creed stierf tijdens een boksmatch tegen de rus Ivan Drago. Hij wil nu absoluut in de voetsporen van zijn overleden vader treden, met de hulp van Rocky.

De film was zodanig een succes dat Sylvester Stallone zelf nét geen Oscar won voor zijn rol in Creed.

In ‘Creed II’ staat het verleden van Adonis Creed centraal. De volgende tegenstander is niemand minder dan de zoon van Ivan Drago. Ivan Drago deelde de fatale slag uit aan zijn vader die zo ongelukkig viel en overleed in de boksring. Creed wil dus kostte wat kost deze match winnen. Rocky Balboa vind het echter geen goed plan om tegen Viktor Drago te vechten nu Creed een gezin heeft en er dus veel te verliezen heeft. Adonis Creed wil toch absoluut de uitdaging aangaan en het is nu maar de vraag of hem hetzelfde noodlot wacht als zijn vader.

‘Creed II’ is niet alleen het vervolg op ‘Creed’ maar ook al de achtste Rocky film. Sylvester Stallone speelt tevens ondertussen ook al meer dan 40 jaar de rol van Rocky!