Robbie Margot als Barbie?

Foto: Warner Bros

De kans is groot dat Margot Robbie de hoofdrol zal gaan spelen in de geplande ‘Barbie’-film. Oorspronkelijk zou de film al op 29 juni 2018 uitgekomen moeten zijn.

De Australische actrice, die dit jaar voor een Oscar werd genomineerd vanwege haar sterke hoofdrol in ‘I, Tonya’, is momenteel in gesprek met Warner Bros. De studio vraagt tegelijk ook Patty Jenkins (Wonder Woman) voor de regie.

In 2014 kondigde Sony aan dat het samen met speelgoedmaker Mattel werk zou maken van een ‘Barbie’-speelfilm. Twee jaar later kwam de naam van Amy Schumer bovendrijven voor de hoofdrol, wat gezien haar niet al te vrouwelijke verschijning en behoorlijk grote mond werd gezien als een tegendraadse, feministische draai aan het klassieke Barbie-verhaal. Ze zou een Barbie gaan spelen die niet kan voldoen aan de immens hoge schoonheidsstandaarden in de Barbie-wereld en deze daarom moet verlaten.

Een paar maanden later kwam het nieuws echter naar buiten dat Schumer niet langer aan de film verbonden was, waarna de hoofdrol vervolgens aan Anne Hathaway toegewezen werd. Wederom een veelbelovende naam, maar het project was inmiddels al zoveel hobbels tegengekomen, dat Sony besloot ermee te kappen. Warner Bros. nam de teugels over en het zou dus zomaar kunnen dat de studio het project met grootmachten Robbie en Jenkins gaat aanvliegen.

Warner Bros. heeft nog geen releasedatum vastgesteld, maar Sony was van plan om de film halverwege 2020 uit te brengen. Het is op dit moment onduidelijk of dit nog haalbaar is.