200.000ste bezoeker voor GIRL in de bloemetjes gezet!

Girl

Vandaag verwelkomde regisseur Lukas Dhont in Kinepolis Antwerpen de 200.000ste bezoeker van zijn film Girl. De gelukkige filmbezoeker kreeg onverwacht een boeket bloemen van de regisseur, die net terug was uit Los Angeles n.a.v. de Oscarcampagne.
Ondertussen werd de film wereldwijd overladen met prijzen en staat dit ontroerende debuut na 5 weken nog steeds bovenaan in de ranking.

GIRLDe film is nog steeds overal te zien in heel België, en doet het zowel in Vlaanderen, als Brussel én Wallonië uitstekend. Ook in Frankrijk is de opkomst indrukwekkend. Bijna 350.000 bezoekers gingen de film zien sinds de release in Frankrijk op 10 oktober, een absolute primeur voor een Vlaamse film. In Nederland wordt Girl eveneens gesmaakt en passeerden sinds 1 november meer dan 60.000 bezoekers in de bioscoop. Onlangs werd ook bekend gemaakt dat Girl op zaterdag 15 december kans maakt op drie European Film Awards, nl. deze voor Beste Film, Beste Acteur en de Discovery Award voor Beste Speelfilmdebuut.

Het scenario van Girl werd door Lukas Dhont en Angelo Tijssens geschreven. Frank van den Eeden stond achter de camera en Alain Dessauvage deed de montage. De originele muziekscore is van Valentin Hadjadj. De film werd geproduceerd door Dirk Impens voor Menuet, in coproductie met het Belgische Frakas Productions (met steun van het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel) en het Nederlandse Topkapi Films (met steun van het Nederlands Filmfonds).

Girl kwam tot stand met de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz.